Bid document
Updated
A PDF document (2.3 MB) attached to Gardening services for The US embassy in Bogotá, Colombia, from the Department of State. Due Nov 12, 2026, 4:00 PM (UTC-5).
File name: QA_19C02026R0001.pdf
The full file is for paid members, or buy this bid alone.
Preview
QUESTION AND ANSWERS
SOLICITATION - 19C02026R0001
GARDENING SERVICES
1. When is going to be the offers delivery date?
Answer: The proposal due date will be extended from October 29, 2026, to November 12, 2026, at 4:00 p.m., local time.
2. Do you provide the templates for submitting the proposal, or should we use the ones included in the application?
Answer: “With exception to SECTION 1 and SECTION 5, there are no templates the Government offerors. Recommend reading the solicitation and amendment(s) carefully.
The technical proposal shall be submitted as required in Section 19, "TECHNICAL PROPOSAL REQUIREMENTS," of the Statement of Work (SOW). The required templates are identified in and attached as annexes to the SOW.
3. Is there a specific format to be used for the breakdown of costs tied to the Colombian Legal Monthly Minimum Wage (SMLV)?
Answer: This solicitation is for a Firm-Fixed-Price (FFP) contract. Therefore, offerors are not required to submit a detailed cost breakdown. However, the pricing schedule in Section 1 – 2.0, Pricing, must be completed and submitted as part of the offer.
The offeror must clearly indicate:
• The proposed price for each contract year.
• The price for the additional six-month extension.
• The cost of Defense Base Act (DBA) insurance.
• The total proposed contract amount, including all applicable periods.
Offerors are strongly encouraged to carefully review the entire solicitation and any amendments to ensure that all pricing and submission requirements are met.
4. Are support professionals required to be direct employees of the company, or may they be independent contractors?
Answer: Yes. As indicated in Section 16.2, "LABOR AND SAFETY STANDARDS," of the SOW: "All key personnel listed in Section 4, except those specified in Section 4.6 (unless otherwise required by law), must be direct employees of the Contractor. Subcontracting is not permitted for any responsibilities under this contract."
5. If a support professional is replaced, must the replacement undergo the
entire security clearance process?
Answer: Yes. As indicated in Section 14.2.3, "CHANGES IN PERSONNEL," of the SOW: "The Contractor shall immediately notify the COR of any changes in personnel and submit updated Security Clearance and Screening documentation (Section 14.1) as necessary."
6. Are personnel required to hold any specific documentation, such as a driver’s license or similar credentials?
The beginning of the document. Download the full file to read on.